Hindistan cevizi unu ile bebek muhallebisi nasıl yapılır?

Bebekler için sağlıklı ve besleyici bir alternatif arayan ebeveynler için hindistan cevizi unuyla hazırlanan pratik bir muhallebi tarifi. Glutensiz yapısı ve kolay hazmedilen özellikleriyle öne çıkan bu tarif, 6. aydan itibaren bebeklerin beslenmesine uygun şekilde hazırlanıyor. Doğal malzemelerle bebeklerin damak tadına uygun, besleyici bir öğün sunuyor.
19 Kasım 2025

Hindistan Cevizi Unlu Bebek Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 1 su bardağı su veya anne sütü/formül mama
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı, 1 yaş üstü için)
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Hindistan cevizi ununu küçük bir tencereye alın
  • Üzerine suyu veya sıvıyı yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın
  • Orta ateşte, topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Ocaktan aldıktan sonra isteğe bağlı pekmez ve zeytinyağını ekleyip karıştırın
  • Ilıdıktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz

Önemli Notlar:

  • İlk defa deneyecekseniz 1 çay kaşığı ile başlayın
  • Her yeni gıdada 3 gün kuralını uygulayın
  • Kıvamı bebeğinizin ayına göre ayarlayabilirsiniz
  • Hindistan cevizi alerjisi olup olmadığını kontrol edin
  • 6. aydan itibaren uygundur

Avantajları:

  • Glutensiz bir alternatiftir
  • Doğal ve besleyicidir
  • Hazmı kolaydır
  • Lif içeriği yüksektir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;